Postul de televiziune ABC a anulat show-ul "Roseanne" după ce protagonista a postat pe Twitter un mesaj rasist, potrivitBBC.

roseanneFoto: Wikipedia

În postarea ei, Roseanne Barr a scris că Valerie Jarrett, fosta consilieră a preşedinelui Barack Obama, seamănă cu copilul ”fraţiei musulmane & planetei maimuţelor”.

ABC a declarat: "Postara lui Roseanne Twitter este abominabilă, respingătoare și neconformă cu valorile noastre și am decis să-i anulăm show-ul".

Deși a șters postarea inițială, Roseanne nu a putut opri valul de reacții. "Îmi cer scuze față de Valerie Jarrett și de toți americanii", a scris Barr încercând să explice totodată că postarea ei a fost doar o glumă. "Îmi pare rău că am făcut o glumă proastă despre ea și felul în care arată, ar fi trebuit să mă gândesc mai bine. Vă cer scuze, gluma mea a fost nepotrivită.

Prima postare a lui Roseanne Barr a venit că răspuns la postarea unui alt utilizator de pe Twitter, care a acuzat-o pe Jarrett că a ajutat la mascarea acțiunilor de spionaj din timpul mandatului lui Obama.