Oficialii din domeniul sănătății au impus măsuri de urgență în Kerala, un stat din sudul Indiei, după ce mai mult de o duzină de oameni au murit și peste 40 de persoane au fost infectate cu virusul Nipah, ce cauzează simptome asemănătoare gripei, dar care duce la o stare agonizantă a creierului, cunoscută sub numele de encefalită, scrie Fox News.

Epidemie IndiaFoto: YouTube

Nu există vaccin pentru Nipah, care are o rată a mortalității de 70%, și nici un alt tratament. Tot ce se poate face este îngrijirea de suport, pentru a ușura suferința pacienților. Virusul face parte, alături de Ebola și Zika, din lista celor opt boli despre care Organizația Mondială a Sănătății consideră că ar putea provoca o epidemie globală.

Oficialii din domeniul sănătății consideră că acest focar a pornit de la cineva care a fost infectat de un liliac, a declarat un oficial al Ministerului. Se crede că infecțiile ulterioare provin de la contactul interuman, uneori fiind transmise între rude sau la personalul medical care se ocupă de bolnavi.