Guvernul de coaliție al Austriei a dezvăluit intențiile de a reduce indemnizațiile pentru imigranți, inclusiv pentru refugiați, într-o mișcare ce are ca scop descurajarea noilor sosiri.Indemnizația de bază va fi limitată la 563 de Euro (2,611 RON) pe lună pentru străinii fără cunoştinţe medii de germană sau cunoştinţe avansate de engleză, indemnizația crescând până la suma pe care austriecii o primesc - 863 Euro (4,002 RON) - dacă trec un test de limba germană, scrie BBC.

Austria - steagFoto: Google

Imigranților li se va interzice, de asemenea, să revendice aceste beneficii timp de cinci ani. Cancelarul conservator Sebastian Kurz a promis că va gestiona problema imigranților cu fermitate.

Sebastian Kurz și-a bazat campania electorală în alegerile parlamentare de anul trecut pe promisiunea de a limita beneficiile pentru refugiați și de a închide rutele migranților către Europa.

Cu toate acestea, anunțul de azi va poziționa Austria în conflict cu restul Uniunii Europene, deoarece normele UE privind libertatea de stabilire impun ca toți cetățenii statelor membre să fie tratați în mod egal.