Mii de susținători ai partidului naționalist Alternativa pentru Germania au mărșăluit, duminică, prin centrul Berlinului pentru a protesta față de politica guvernamentală a cancelarului Angela Merkel. Protestatarii au afișat bannere cu mesaje precum ”fără Islam in Germania” și ”Merkel trebuie să plece”, în timp ce polițiștii au încercat să îi țină departe pe naționaliști de contramanifestanți, aratăAP.Aproximativ 20.000 de oameni au protestat față de partidul de extremă-dreapta AfD, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aproximativ 5.000 de naționaliști au demonstrat pe străzile Berlinului, dar număul lor a fost depășit de contra-protestatari, printre care artiști și o coaliție de cluburi de muzică din Berlin care speră să "explodeze" partidul cu ritmuri puternice de techno.

Potrivit polițiștilor, 20.000 de oameni au protestat față de AfD și politica lor antimigraționistă și antieuropeană.

Aproximativ 2.000 de ofițeri de poliție au fost prezenți pentru a preveni problemele.

AfD a câștigat 12,6% din voturi la algerile parlamentare de anul trecut printr-o campanie antimigraționistă. Acum este cel mai mare dintre cele patru partide de opoziție din Parlament, după ce cele două mari partide ale țării au convenit asupra unei "mari coaliții" de centru sub oblăduirea Merkel la începutul acestui an.

Potrivit liderului regional al AfD, Andreas Kalbitz, marșul de duminică este un semnal că partidul este ”centrul societății”.