Kim Kye-gwan, ministrul adjunct de Externe al Coreei de Nord, a declarat, vineri, că Phenianul încă este dispus să poarte discuții cu Washingtonul, în pofida deciziei SUA de a anula summitul dintre președintele american Donald Trump și liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, relatează Yonhap, citată de Mediafax.

”Ne exprimăm disponibilitatea de a purta discuții față în față cu SUA și să rezolvăm problemele oricând și în orice format. Angajamentul nostru de a face tot posibilul pentru a asigura pacea și stabilitatea în lume și în Peninsula Coreea este neschimbat”, a declarat ministrul adjunct de Externe al Coreei de Nord.

Oficialul nord-coreean a subliniat că ”decizia unilaterală a Washingtonului de a anula întrevederea dintre Donald Trump și Kim Jong-un scoate în evidență cât de gravă rămâne animozitatea dintre Coreea de Nord și SUA”, adăugând că este urgentă o întâlnire între liderii celor două state pentru eliminarea ostilităților.

”Cu toate acestea, decizia unilaterală a SUA de a anula discuțiile ne determină să reanalizăm dacă toate eforturile depuse și calea pe care am decis să o urmăm sunt într-adevăr potrivite. Poziția președintelui Trump nu satisface dorința lumii pentru asigurarea păcii în Peninsula Coreea”, a mai afirmat Kim Kye-gwan.

Donald Trump, a anunţat joi anularea întrevederii programate cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, denunţând "ostilitatea" regimului de la Phenian. Președintele american a decis anularea întrevederii din cauza "furiei uriaşe şi ostilităţii deschise" manifestate într-un recent comunicat al Phenianului.