Silvio Berlusconi a anunţat joi că partidul său, Forza Italia, va vota împotriva guvernului condus de Giuseppe Conte într-un vot de încredere așteptat săptămâna viitoare, în parlament, potrivit Il Giornale, citat de Rador.

Silvio BerlusconiFoto: Captura YouTube

''Atitudinea responsabilă a partidului Forza Italia, care a renunţat să se opună, a avut un rol esențial în a-i permite șefului statului să atribuie sarcina de formare a unui nou guvern cu o majoritate politică'', susține Cavalerul. ''Numai că acest guvern nu va beneficia de sprijinul Forza Italia, atât din cauza participării unei forțe politice total incompatibile cu noi, e vorba de Mișcarea 5 Stele, cât şi din cauza programelor anunţate, insuficiente şi care nu pot răspunde nevoilor italienilor“.

Fostul premier a confirmat aşadar „decizia noastră de a nu vota în favoarea încrederii și de a fi în opoziție cu un guvern care, dincolo de numele componenţilor, se află sub semnul ideologiei paupere și justiţiare a partidului M5S“.

De asemenea, Berlusconi are o atitudine critică şi faţă de Giuseppe Conte, care „ acceptând mandatul conferit de Președintele Republicii, a anunțat deja formula politică și limitele programatice ale guvernului său, limitându-l la acel 'contract' dintre Mișcarea 5 Stele și Liga Nordului, care, în - în afară de faptul că nu are niciun fel de valoare juridică - este pe jumătate o carte de interpretare a viselor, în timp ce cealalată jumătate conține opțiuni îngrijorătoare pentru Italia și italieni, de la infrastructură la justiție ".