În ciuda recomandărilor pe care preşedintele Sergio Mattarella i le-a făcut lui Giuseppe Conte, căruia i-a cerut un guvern pro-european, Matteo Salvini a început deja să sfideze Europa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderul partidului Liga Nordului a evocat numele lui Paolo Savona, un economist antieuro, pe care coaliţia formată din partidele M5S şi Liga Nordului ar dori să-l pună în fruntea Ministerului Economiei, potrivit Il Giornale, citat de Rador.

“Europa ne sfătuieşte, uneori ne ameninţă și ne spune: ar trebui să faceţi o manevră de 10 miliarde de euro în taxe. Glumim? Ultimul lucru de care are nevoie Italia sunt taxele, cred că ne-aţi votat pentru a face exact opusul a ceea ce Europa ne-a sugerat sau impus prin ameninţări'', spune liderul Ligii Nordului, pe Facebook, „Cu ajutorul lui Paolo Savona îi vom face să înţeleagă că trebuie să se teamă de Italia și de acest guvern, pentru că scopul nostru este ca Italia să reînceapă să se dezvolte. E clar că cine doreşte ca Italia să fie o colonie franceză sau germană, este împotriva acestui guvern", a conchis Salvini.