Europenii s-au săturat să li se dicteze de la Bruxelles, a declarat fostul consilier al preşedintelui american Donald Trump, Steve Bannon, într-un interviu acordat televiziunii publice ungare M1, în care mai susţine între altele că premierul ungar Viktor Orban a devenit "un personaj politic mondial" şi de aceea este atacat, relatează agenția MTI, citată de Agerpres.

Steve BannonFoto: Captura YouTube

"Victoria lui Orban şi amploarea acesteia - şi în particular faptul că a susţinut atât de vocal faptul că acest lucru este în apărarea Occidentului iudeo-creştin - sunt privite în America, Anglia şi restul Europei Occidentale ca un moment realmente revoluţionar", a spus Bannon, avertizând că "Orban a ajuns un personaj politic mondial şi va fi intens atacat".

Steve Bannon s-a referit şi la gardul anti-imigraţie construit de Ungaria la graniţa sudică, remarcând: "Aţi construit zidul înaintea noastră, ne-am dori să avem zidul vostru".

"Dacă nu-ţi poţi apăra graniţele, nu ai suveranitate", a continuat el, pentru a adăuga că "graniţa sudică a SUA este o glumă totală şi preşedintele Trump ştie că este imperios necesar să construiască un zid", referire la promisiunea de campanie a preşedintelui american de a ridica un zid la frontiera cu Mexicul.

Bannon a mai apreciat în interviu că "oamenii s-au săturat să li se dicteze de către cei de la Bruxelles, un fel de elită de directori, oameni de ştiinţă şi ingineri, care să le spună cum e cel mai bine să-şi trăiască viaţa".