Ministrul britanic al Afacerilor Externe Boris Johnson a discutat telefonic timp de 18 minute cu un autor de farse din Rusia care s-a dat drept premierul Armeniei, a recunoscut joi ministerul britanic, potrivit AFP.

Boris JohnsonFoto: AGERPRES

Purtătoarea de cuvânt a premierului britanic a anunțat o investigație în acest caz.

"Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple și o investigație este în curs pentru a stabili circumstanțele legate de această convorbire și pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla", a spus aceasta.

"Ministrul și-a dat seama că e vorba de o farsă și a pus capăt convorbirii", potrivit sursei citate.

"Am verificat și am știut imediat că e vorba de o farsă telefonică", a adăugat ministerul.

Convorbirea cu acest autor de farse, suspectat de legături cu serviciile secrete rusești, a durat 18 minute și a avut loc săptămâna trecută, potrivit cotidianului The Guardian. Un alt rus a participat la organizarea acestei farse.

Identificați drept Alexei "Lexus" Stoliarov și Vladimir "Vovan" Kuznețov, cei doi au publicat convorbirea, în care Boris Johnson îl asigură pe cel despre care crede că este noul premier armean Nikol Pashinyan de susținerea Marii Britanii.

Șeful diplomației britanice a abordat și chestiunea relațiilor dificile dintre țara sa și Rusia.

"Mă tem că Rusia pare a fi incapabilă să reziste să acționeze de manieră nefastă, într-un fel sau altul", a spus el.

"Nu ne dorim un Război rece, dar vrem să vedem o îmbunătățire în comportamentul Rusiei", a adăugat el.

Boris Johnson râde când interlocutorul său, care vorbește limba engleză cu accent rusesc, spune că speră ca președintele rus nu îl va otrăvi cu Noviciok, agentul neurotoxic folosit împotriva unui fost agent dublu rus în martie în Anglia.

„Cred că singurul lucru la care rușii răspund este determinarea ... și fermitatea”, adaugă acesta, când interlocutorul său îl întreabă cum ar trebui să se comporte cu Vladimir Putin.

Boris Johnson nu este prima personalitate care devine victimă a farselor lui "Lexus" și "Vovan".

Pe listă figurează nume precum președintele Belarusului Alexandr Lukașenko, președintele turc Recep Tayyip Erdogan sau starul britanic Elton John.