Președintele american Donald Trump nu mai poate bloca utilizatorii Twitter să-i vizualizeze profilul din cauza convingerilor lor politice, a decis un judecător din New York, potrivitBBC.

TrumpFoto: Captura YouTube

Procesul împotriva domnului Trump și a altor oficiali ai Casei Albe rezultă din decizia lor de a restricționa criticile pe care le primeau de la utilizatorii internetului. Cazul a fost adus de Institutul Knight First Amendment de la Universitatea Columbia, în numele a șapte utilizatori Twitter care au fost blocați de Donald Trump pentru că l-au criticat în online.

Judecătorul districtului Naomi Reice Buchwald din Manhattan a declarat că blocarea accesului la contul său @realDonaldTrump ar constitui o încălcare a dreptului la liberă exprimare.

"Acest caz necesită să analizăm dacă un funcționar public poate, conform primului amendament, "să blocheze" accesul cuiva la contul său de Twitter ca răspuns la opiniile politice pe care le-a exprimat persoana, și dacă analiza diferă dacă acel oficial public este președintele Statelor Unite. Răspunsul la ambele întrebări nu este ", a spus judecătorul .

Casa Albă încă nu a comentat încă hotărârea judecătorului.