Facebook le cere utilizatorilor britanici să trimită fotografii nud pentru a preveni tentativele de răzbunare prin postarea de imagini considerate compromițătoare de ei, potrivitBBC.

nud 2Foto: Hotnews

În cazul în care utilizatorii sunt îngrijorați că o fotografie nud care le aparține ar putea fi postată de altcineva, Facebook o va șterge înainte de a apărea online. O tehnologie similară este folosită și pentru a opri răspândirea imaginilor cu abuzuri asupra copiilor.

Facebook a testat deja sistemul în Australia și îl extinde în Marea Britanie, SUA și Canada. Ei nu au dezvăluit nicio informație despre efectele pe care le-a avut sistemul în Australia dar cert este ca ideea necesită o doză mare de încredere.

Dacă există o imagine în legătură cu care utilizatorii sunt îngrijorați că ar putea fi încărcată de altcineva, aceștia pot contacta serviciul de asistență unde vor putea trimite fotografiile respective.

Șeful Global al Securității, Antigone Davis, a declarat că fotografiile vor fi văzute doar de "un grup foarte mic de aproximativ cinci recenzori special instruiți". Acestea vor primi un cod care va fi apoi stocat într-o bază de date. Dacă cineva încearcă să încarce aceeași fotografie, codul va fi recunoscut și va fi blocată înainte de a apărea pe Facebook, Instagram și Messenger. Fotografiile originale nu vor fi stocate.

Antigone Davis admite că nu există nici o garanție de 100% atunci când vine vorba de metode de recunoaștere a fotografiilor. Acest lucru se datorează faptului că este posibil ca fotografiile să fie ușor modificate astfel încât să fie diferite de cele originale. Acest sistem funcționează numai dacă utilizatorii sunt în posesia fotografiilor în cauză. Dacă, de exemplu altcineva deține fotografiile, această tehnologie nu va funcționa.

Linia de asistență a "răzbunărilor porno" din Marea Britanie a înregistrat o creștere uriașă a incidentelor raportate de la începutul anului 2015. Linia fierbinte a primit peste 500 de reclamații în 2015 și peste 1.000 în 2017.