Cel puțin patru oameni au murit, printre care doi militari ucraineni, și alți nouă au fost răniți în urma unor confruntări ce au avut loc, luni, între forțele Guvernului de la Kiev și separatiștii proruși din estul Ucrainei, au anunțat autoritățile ucrainene, informează site-ul postului France 24, citat de Mediafax.

Confruntările dintre forțele Guvernului de la Kiev și separatiști au avut loc la aproximativ 40 de kilometri de Donețk.

Potrivit autorităților, doi militari ucraineni au murit și alți patru au fost răniți, după ce separatiștii au atacat poziții ocupate de Armata ucraineană. Alți doi insugernți proruși au murit în urma confruntărilor.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.

La 18 iulie 2017, regimurile separatiste din estul Ucrainei au proclamat un nou stat pe teritoriile pe care le controlează.