Toate moscheele din China vor trebui să arboreze steagul național pentru a ”dezvolta un spirit patriotic”, au declarat autoritățile musulmane, în timp ce Partidul Comunist Chinez (PCC) aflat la guvernare își consolidează autoritatea asupra islamului, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Steagurile ar trebui instalate "în mod proeminent" în locurile de cult, a declarat Asociația islamică a Chinei într-o notă publicată sâmbătă pe site-ul său.

"Acest lucru va întări sentimentul apartenenței naționale, sentimentul de cetățenie și va dezvolta spiritul patriotic", a spus organizația religioasă aflată sub controlul PCC.

Personalul moscheelor va trebui în același timp să studieze constituția chineză (modificată la începutul lui 2018 pentru a include gândirea președintelui Xi Jinping) și "valorile centrale ale socialismului" apărate de Partidul Comunist.

Islamul a fost prezent în China încă din secolul al VII-lea. Țara are astăzi mai mult de 20 de milioane de musulmani, dintr-o populație totală de 1,38 miliarde.

"După mai mult de un mileniu de dezvoltare, cultura islamică face parte acum din cultura chineză", arată Asociația islamică a Chinei în nota sa.

De asemenea, Asociația solicită responsabililor moscheelor să ”studieze excelentele cărți clasice ale culturii chineze” și să dea mai multă importanță învățămintelor înțelepților musulmani chinezi.

PCC conduce China din 1949 și se oopune tuturor structurilor care ar putea constitui o contra-putere. Organizațiile religioase sunt atent supravegheate.