Giuseppe Conte, avocat și profesor de Drept în vârstă de 54 de ani, necunoscut publicului larg și îndepărtat lumii politice italiene, a fost propus, luni, pentru funcția de premier al Italiei, relatează AFP, lucru preconizat de presa italiană.

HotNews.roFoto: Hotnews

Desemnarea acestuia drept premier de către Luigi di Maio și Matteo Salvini, șeful partidului Mișcarea Cinci Stele (antisistem), respectiv al Ligii (de extremă dreapta), care au încheiat un acord asupra unui program guvernamental comun, era așteptată încă de la orele prânzului.

Cei doi au rămas foarte discreți în ultimele zile, dar presa italiană a pariat luni pe Giuseppe Conte luni.

Născut în 1964 în Volturara Appula, un oraș mic de 500 de locuitori din Apulia (sud), Conte a făcut studii de drept în Roma.

Înainte de alegerile legislative din 4 martie, M5S l-au prezentat ca posibil ministru responsabil de ”debirocratizare” în administrația publică.

Potrivit CV-ului său de 12 pagini, publicat pe pagina de internet a M5S, acesta a urmat cursuri la mai multe universități prestigioase, precum Yale, Duquesne, la Sorbona sau la Viena.

În prezent, acesta predă cursuri de Drept privat la Universitatea Luiss din Roma și la Florența. De asemenea, acesta are și un birou de avocatură la Roma.

Acesta a fost membru al Consiliului de Administrație a Agenției Spațiale italiene, consultant juridic al Camerei de Comerț din Roma.