Avocatul lui Donald Trump, Rudy Giuliani, afirmă că ancheta privind o posibilă înțelegere secretă între Rusia și echipa de campanie a lui Trump ar putea să se încheie în 1 septembrie, scrie presa americană, preluată de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul primar al New Yorkului a declarat că echipa procurorului special Robert Mueller prevede încheierea anchetei la această dată și a anunțat această scadență în urmă cu două săptămâni, potrivit New York Times.

Televiziunea Fox News l-a citat pe avocat afirmând că procurorul Mueller a transmis echipei juridice a lui Donald Trump că ancheta s-ar putea încheia până în 1 septembrie, deși această dată este condiționat de interogarea de către procurorul special a președintelui la jumătatea lunii iulie.

Rudy Giuliani își dorește ca ancheta să fie finalizată înainte de alegerile de jumătate de mandat din noiembrie, pentru a nu afecta republicanii, arată Fox News.

"Nu v-ați dori o repetare a alegerilor din 2016 cu publicarea de rapoarte contrare", a spus Giuliani pentru Times.

Donald Trump a acuzat în mai multe rânduri o "vânătoare de vrăjitoare".

Fostul său director de campanie, Paul Manafort, consilierul principal în materie de securitate națională, Michael Flynn, și mai mulți asistenți de campanie au fost vizați de această ancehtă a procurorului special, pledând fie vinovat, fie încheind acorduri fie mergând în justiție.

La un an de la începutul anchetei, marile întrebări rămân fără răspuns: s-a aliat echipa de campanie lui Trump cu Kremlinul pentru a falsifica alegerile din 2016 ? Ce știa președintele și când a aflat? A obstrucționat el justiția? Poate fi inculpat un președinte în exercițiu?