Fiul cel mare al lui Donald Trump s-a întâlnit în 2016 cu un reprezentant a două monarhii din Golf, relatează sâmbătă New York Times. Reiese că Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au căutat să-l sprijine pe republicanul Donald Trump în alegerile prezidențiale americane pe care el le-a câștigat în 2016, potrivit Rador, care citeaza Le Soir.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

Cu ocazia unei reuniuni din Trump Tower de pe 3 august 2016, Donald Trump JR. s-a întâlnit cu un specialist israelian în manipularea rețelelor de socializare, Joel Zamel, cu un trimis a două monarhii din Golf, George Nader, și cu un donator republican, fost director al societății controversate de servicii de securitate private Blackwater, Erik Prince.

Acesta din urmă a organizat o întâlnire în cursul căreia emisarul monarhiilor din Golf a sugerat că aceste puteri erau înclinate să-l ajute pe candidatul republican să câștige alegerile prezidențiale. Mai târziu, dl Nader a devenit un aliat apropiat al consilierilor pentru securitate ai echipei de campanie a lui Trump și s-a întâlnit de mai multe ori cu ginerele dlui Trump, Jared Kushner, ca și cu Michael T. Flynn, care a devenit apoi consilier al președintelui pentru securitate națională.

Două milioane de dolari

victoria electorală a lui Donald Trump, dl Nader i-a plătit dlui Zamel sume mari de bani. Se vorbește de două milioane de dolari și, printre justificări, despre faptul că societatea dlui Zamel i-a furnizat dlui Nader o prezentare elaborată despre importanța rețelelor de socializare în campania pentru candidatul Trump.

Întâlnirile, despre care încă nu s-a vorbit, sunt primele indicii că alte țări în afară de Rusia s-ar putea să fi dat ajutor echipei de campanie a dlui Trump în lunile dinaintea scrutinului prezidențial, arată New York Times. Aceste interacțiuni sunt examinate de procurorul special Robert S. Mueller însărcinat cu ancheta privind influența Rusiei în procesul electoral american.