Muntenegru, ţară pe teritoriul căreia trec din ce în ce mai mulţi migranţi în tentativa de a ajunge în Uniunea Europeană, ia în calcul construirea unui gard din sârmă ghimpată la frontiera cu Albania, informează Reuters citând un oficial muntenegrean, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mii de migranţi din Orientul Mijlociu şi nordul Africii încearcă să ajungă în ţări mai bogate din Europa, traversând teritoriul Muntenegrului, pe o nouă rută creată pentru ei: Grecia, Albania, Muntenegru, Bosnia, Croaţia.

"Dacă vor veni şi mai mulţi migranţi, am putea construi un gard din sârmă ghimpată la frontiera cu Albania", a spus Vojislav Dragovic, preşedintele departamentului muntenegrean de supraveghere a frontierelor.

El a precizat că autorităţile albaneze au refuzat deseori să îi primească pe migranţii care reuşiseră să treacă în Muntenegru, dar au fost întorşi din drum.

Mai multe ţări pe teritoriile cărora trec migranţi pentru a ajunge în vestul Europei şi-au securizat graniţele înălţând garduri. Ungaria a construit în 2015 un gard din sârmă ghimpată la frontierele cu Serbia şi Croaţia.