Mult mai multe facilităţi medicale au fost atacate în Siria în primele patru luni ale anului 2018 decât pe tot parcursul anului trecut, a deplâns vineri un responsabil ONU, denunţând o escaladare ''şocantă'', relateazăAgerpres, care citează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Siria este cel mai rău loc în istoria modernă în ceea ce priveşte atacurile asupra centrelor medicale'', a afirmat vineri la Beirut Panos Moumtzis, coordonatorul umanitar regional al ONU pentru Siria, ţară devastată de un război sângeros din 2011.

''Siriei îi revin astăzi 70% din atacurile raportate pe plan mondial împotriva facilităţilor medicale'', a subliniat el.

Între ianuarie şi începutul luni mai 2018, circa 79 de facilităţi medicale au fost lovite şi 89 de persoane au murit în aceste atacuri, deopotrivă pacienţi şi personal medical, a adăugat el.

O creştere semnificativă comparativ cu cele 73 de centre medicale vizate de atacuri care au ucis 73 de persoane pe întreg anul 2017.

Aproape jumătate din atacurile din 2018 a uavut loc în Ghouta Orientală, fost bastion rebel la porţile Damascului, lovit zilnic de forţele regimului condus de Bashar al-Assad, care în final au preluat sub controlul lor acest sector la mijlocul lunii aprilie