Prințul Charles o va conduce pe Meghan Markle la altar sâmbătă, când este programată nunta acesteia cu Prințul Harry, au anunțat reprezentanții palatului Kensington. Apar primele confirmări ale numelor invitate, relatează Mediafax.

Meghan Markle si printul HarryFoto: Agerpres/AP

Ceremonia religioasă este programată sâmbătă, la ora 12.00, la capela St. George a castelului Windsor, locul unde Prințul Harry a și fost botezat. Tot aici Charles și Camilla au primit binecuvântarea pentru legătura lor. Tatăl viitoarei mirese nu va fi prezent la ceremonia de sâmbătă, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la inimă. Gurile rele spun că americanul are probleme de când s-a aflat că ar fi făcut înțelegeri cu presa pentru a aranja oportunități foto care să îl înfățișeze în diferite ipostaze. Sora miresei a negat că ar fi fost vorba de bani. Potrivit BBC, mireasa va fi însoțită de mamă la capela castelului Windsor. Doria Ragland, însoțită de fiica ei în vârstă de 36 de ani și de ginerele în vârstă de 33, o va întâlni pe Regină pentru prima dată la castel. Se pare că Markle i-a cerut prințului Charles să o conducă la altar și acesta a acceptat. „Dra. Meghan Markle a rugat-o pe Alteța sa Regală Prințul Țării Galilor să o conducă la altarul din capela St.Georges în ziua nunții. Prințul Țării Galilor e încântat că are ocazia în acest fel să o întâmpine pe Dra.Markle în Familia Regală”.

Nici familia mirelui nu este lipsită de probleme medicale Prințul Philip, în vârstă de 96 de ani, bunicul lui Harry fiind în convalescență după o operație la șold. Cu toate acestea, prezența Ducelui de Edinburgh, soțul reginei Angliei a fost confirmată de palatul Buckingham.

Potrivit Telegraph, la nuntă sunt așteptați 600 de invitați. Dintre aceștia, numai 200, considerați prieteni, apropiați vor fi întâmpinați și la petrecerea programată la Casa Frogmore de pe domeniul Windsor. Presa comentează faptul că nu există o listă oficială de lideri politici invitați, fiind puțin probabil să fie văzuți la ceremonie primul ministru Theresa May sau președintele american Donald Trump și nici fostul lider de la Casa Albă, Barack Obama. Ultimul se numără printre prietenii prințului Harry, însă se pare că o serie de apropiați ai coroanei britanice i-ar fi pus acestuia în vedere că ar crea o situație politică neplăcută invitând un fost președinte în timp ce îl evită pe actualul. Pe lista invitaților nu se regăsesc nu doar tatăl miresei dar nici frații vitregi ai acesteia, Thomas Markle Jr și Samantha Markle. Pe lângă membrii familiei regale britanice și rudele miresei, există așteptări ca printre cei invitați să își facă apariția membri din distribuția serialului "Suits”, în care juca Meghan, dar și activiști, sportivi și figuri cunoscute pentru opere de caritate. Printre aceștia se numără Dave Henson, fostul căpitan al echipei Marii Britanii la jocurile Invictus. Există informații că Elton John va cânta în timpul evenimentului dar nu s-a anunțat dacă acest lucru se va întâmpla la capelă sau la petrecerea organizată ulterior. Nu mai puțin de 2640 de persoane sunt așteptate din partea publicului larg în incinta castelului, 1.200 dintre aceștia fiind invitați ca lideri în comunitățile lor.

Sportiva Serena Williams, actrița indiană Priyanka Chopra și stilistul Jessica Mulroney au fost nume vehiculate ca posibile domnișoare de onoare dar Meghan a anunțat că că va fi însoțită numai de fetițe (cu vârste cuprinse între 2 și 7 ani) și că nu va avea domnișoară de onoare. Printre vedetele care s-au lăudat cu prezența la nuntă se numără și fostele membre ale trupei Spice Girls.

Inelul pe care îl va primi mireasa este făcut din aur galez, urmând o tradiție inițiată cu aproape un secol în urmă de mama actualei regine. Aurul extras din mine galeze a fost ales pentru inelele regale pentru prima dată în 1923, când regele George VI-lea s-a căsătorit cu Elisabeth Bowes Lyon, străbunica Prințului Harry.