Președintele rus Vladimir Putin i-a urat vineri "multă sănătate" fostului agent dublu Serghei Skripal, care a fost externat recent dintr-un spital britanic în care se afla de mai multe săptămâni după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic, relatează AFP.

Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

"Am auzit azi din presă că (Serghei Skripal) a ieșit din spital. Dumnezeu să-i dea multă sănătate!", a exclamat Putin în timpul unei conferințe de presă comune cu cancelarul german Angela Merkel, aflată în vizită la Soci, în sud-vestul Rusiei.

Fostul spion rus Serghei Skripal a fost externat din spitalul din Salisbury (sud-vestul Angliei), unde era îngrijit din 4 martie, a anunțat vineri serviciul public de sănătate NHS England.

"Este o veste fantastică, Serghei Skripal se simte destul de bine pentru a părăsi spitalul din Salisbury", a declarat directoarea spitalului, Cara Charles-Barks.

Otrăvirea lui Skripal și a fiicei sale a provocat o criză diplomatică între Londra și aliații săi occidentali și Rusia, acuzată că a orchestrat acest atac.