Berea nu poate fi comercializată ca fiind benefică pentru sănătate în Germania, a decisCurtea Federală de Justiție, după ce un grup care activează pentru drepturile consumatorilor a dat în judecată o fabrică de bere care o promova astfel, relateazăThe Guardian.

BereFoto: Hotnews

Totul a început atunci când un grup din Berlin care activează pentru drepturile consumatorilor a acuzat că folosirea cuvântului bekoemmlich (traducere: sănătos) este folosit abuziv în reclame, sugerând că berea ar avea efecte benefice asupra sănătății.

Curtea Federală de Justiție din Germania a confirmat că acest cuvânt nu poate fi folosit în publicitatea pentru băuturi care conțin mai mult de 1,2% alcool.

Termenul bekoemmlich este înțeles de public drept sănătos, benefic, digerabil. Atunci când este folosit pentru a descrie alimente, termenul semnifică faptul că produsul este ușor de tolerat și absorbit de către sistemul digestiv, chiar și în cazul unui consum pe termen lung.

Fiind cândva cel mai mare consumator de bere din lume, renumit pentru festivalul anual de bere Oktoberfest, consumul de bere în Germania a scăzut cu 17%, începând cu anul 1993.