Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas l-a rechemat pe reprezentantul său în Statele Unite, a anunţat Ministerul de Externe din cadrul Autorităţii Palestiniene marţi, la o zi după transferul de la Tel Aviv la Ierusalim al ambasadei americane în Israel, relatează AFP, citată de news.ro.

Tir de artilerie tras de Israel inspre Fasia GazaFoto: Agerpres/Xinhua

Reprezentantul în Statele Unite al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinie (OLP) Hossam Zomlot urmează să revină în teritoriile palestiniene, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Ambasadoarea americană la ONU, Nikki HaleyIsraelul, a denunțat marți comportamentul Hamas și a susținut că Israelul "a dat dovadă de reținere" în incidentele sângeroase de luni, la granița cu Fâșia Gaza.

"Statele Unite deplâng morții dar există și multă violență în regiune", a adăugat diplomatul american, care și-a exprimat regretul că în cadrul Consiliului de Securitate al ONU nu se discută suficient de intervențiile Iranului în Siria și în Yemen. Numărul morților după confruntările de la granița cu Fâșia Gaza se ridică la 63.