Fosta soție a miliardarului Bill Gross, un cunoscut investitor de pe Wall Street, a șterpelit tabloul ”Le Repos” de Picasso din vila lor din Laguna Beach, scriezerohedge.com. Opera de artă a fost vândută luni seară la Sotheby's pentru o sumă totală de 36,9 mil. dolari.

Le Repos, de Pablo PicassoFoto: Sotheby's

Cu câteva luni înainte ca ei să se despartă, Sue Gross a înlocuit tabloul - care era pe peretele dormitorului lor - cu o copie pe care o pictase ea cu câțiva ani înainte.

În ciuda faptului că el vorbise chiar și în public despre pasiunea soției lui, de a realiza copii ale tablourilor din colecția lor de artă, soțul nu și-a dat seama că originalul a fost înlocuit.

Fosta doamnă Gross a dezvăluit rocada în timpul procedurilor de divorț, ea mărturisind că deja a luat lucrarea după ce aceasta i-a revenit în cadrul împărțirii averii.

Potrivit New York Post, Bill Gross a luat foc când a aflat de înșelătoria fostei soții: ”A furat chestia aia afurisită”.

Pictura, intitulată ”Les Repos”, este un ”portret intim” al iubitei și muzei lui Picasso, Marie-Thérèse Walter. Cuplul deținea tabloul din 2006.