Premierul israelian Benjamin Netanyahu a susține că trupele israeliene au acționat în legitimă apărare împotriva organizației islamiste Hamas, despre care a afirmat că dorește să distrugă Israelul, informează site-ul postului BBC News.

Benjamin NetanyahuFoto: Captura YouTube

Netanyahu a justificat acțiunea armatei israeliene afirmând că "orice țară are obligația să-și apere frontierele".

"Organizația teroristă Hamas își declară intenția de a distruge Israelul și trimite mii (de oameni) să străpungă gardul de frontieră pentru a realiza acest obiectiv. Vom continua să acționăm cu hotărâre pentru a ne proteja suveranitatea și cetățenii", a adăugat premierul.

La rândul său, un purtător de cuvânt al forțelor armate ale Israelului a declarat că militarii au tras asupra persoanelor implicate în "activități teroriste și nu înspre demonstranți, care au fost dispersați prin mijloace uzuale, cum ar fi gaze lacrimogene și în conformitate cu regulile de angajare".

Cel puţin 55 de palestinieni au fost ucişi de armata israeliană, iar alte mii au fost răniţi, în cursul protestelor violente faţă de mutarea ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit unor surse medicale palestiniene, potrivit Mediafax.