Președintele francez Emmanuel Macron a condamnat acțiunile violente al forțelor de securitate israeliene împotriva demonstranților palestinieni din Fâșia Gaza, se arată într-un comunicat al Președinției de la Paris, informează site-ul agenției de știri Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"(Macron) și-a exprimat regretul pentru numărul mare de victime civile palestiniene din Fâșia Gaza, înregistrate astăzi și în ultimele săptămâni", se arată într-un comunicat al Palatului Elysee.

Președintele francez "a condamnat violența forțelor armate israeliene împotriva demonstranților".

Macron și-a reiterat și opoziția față de mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim.

Președintele francez intenționează să discute marți cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, a precizat Parisul.

Cel puţin 55 de palestinieni au fost ucişi de armata israeliană, iar alte mii au fost răniţi, în cursul protestelor violente faţă de mutarea ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, anunţă surse medicale palestiniene, potrivit Mediafax.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, acuză Israelul de "terorism de stat" şi "genocid"

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat luni Israelul de "terorism de stat" şi "genocid", după uciderea a peste cincizeci de palestinieni de către armata israeliană în Fâşia Gaza, relatează AFP.

"Israelul seamănă terorismul de stat. Israelul este un stat terorist", le-a spus Erdogan studenţilor turci la Londra, într-un discurs televizat. "Ceea ce a făcut Israelul este un genocid. Condamn această dramă umanitară", a adăugat preşedintele turc, care a decretat trei zile de doliu naţional şi a anunţat pentru vineri o mare adunare de protest.

În acelaşi timp, Turcia şi-a rechemat pentru consultări ambasadorii de la Tel Aviv şi Washington, după cum a declarat, la Ankara, vicepremierul turc Bekir Bozdag, potrivit Agerpres.