Doi turiști britanici, răpiți săptămâna trecută într-un parc natural din estul Republicii Democrate Congo, au fost eliberați, a anunțat Ministerul de Externe de la Londra, potrivit presei internaționale.

"Sunt încântat să anunț că doi cetățeni britanici luați ostatici în Republica Democrată Congo (RDC) au fost eliberați", a declarat Boris Johnson într-un comunicat dat publicității duminică. "Mulțumesc autorităților din RDC și Institutului Congolez pentru Conservarea Naturii pentru ajutorul lor neobosit în acest caz teribil", a adăugat oficialul britanic.

Pe lângă cei doi britanici, a mai fost eliberat și șoferul acestora. Cele trei persoane au fost răpite vineri în urma unui atac care a avut loc în Parcul Național Virunga din Republica Democrată Congo, soldat cu decesul unui agent de securitate. În zona parcului natural activează mai multe grupuri rebele care sunt responsabile pentru o serie de atacuri armate și răpiri. Parcul Național Virunga, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, găzduiește aproximativ un sfert din populația globală de gorile de munte, o specie pe cale de dispariție.