Cel puțin 19 oameni au murit, sâmbătă în Myanmar, în unor confruntări între forțele de securitate și rebeli ce au avut loc în regiunea Shan, situată în apropierea graniței cu China, informează site-ul postului France 24, citat de Mediafax.

Minoritatea rohingya fuge din Myanmar din cauza atrocitatilor fortelor guvernuluiFoto: Captura YouTube

”Cel puțin 19 oameni au murit în lupte”, a declarat un reprezentat al Armatei, care a adăugat că alte câteva zeci de persoane au fost rănite.

Armata este acuzată că duce o campanie cu ”purificare etnică” împotriva grupurilor minoritare din Rakhine.

Confruntările din nordul Myanmarului s-a intensificat în ultimele luni, pe fondul presiunilor comunității internaționale pentru încetarea agresiunilor împotriva musulmanilor rohingya.

Musulmanii rohingya din națiunea budistă Myanmar formează cea mai mare minoritate apatridă din lume, potrivit datelor Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR).

Potrivit datelor prezentate de ONU, peste 400.000 de musulmani Rohingya au fost forțai să fugă din Myanmar în Bangladesh, iar alte zeci de mii de persoane au fost strămutate din cauza violențelor recente. O represiune împotriva minorității Rohingya este în desfășurare încă de anul trecut și a inclus violuri în masă, crime, agresiuni și răpiri.

Exodul refugiaților musulmani a fost cauzat de măsurile dure luate de autoritățile din Myanmar în urma mai multor atacuri ale militanților islamiști împotriva forțelor de securitate din această țară.