Richard Grenell, ambasadorul Statelor Unite în Germania, a declarat că nu există pericolul izbucnirii unui război comercial între Uniunea Europeană și Statele Unite, pe fondul deciziei Washingtonului de a crește tarifele la importurile de oțel și aluminiu, relatează Deutsch Welle, citat de Mediafax.

TrumpFoto: Captura YouTube

”Nu va fi niciun război comercial. Percepția este greșită. Discutăm deja cu aliații noștri pentru a rezolva problemele. Washingtonul așteaptă propunerile UE”, a declarat ambasadorul SUA din Germania, în cadrul unui interviu publicat, sâmbătă, de ziarul german Funke.

Preşedintele Donald Trump a invocat prevederile unei legi comerciale din anul 1962 pentru a impune taxe vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, pentru protejarea producătorilor americani. Casa Albă a anunţat prelungirea până la 1 iunie a excepţiilor temporare de la aceste taxe în relaţia cu Uniunea Europeană, Canada şi Mexicul. Au fost semnate acorduri permanente de exceptare cu Argentina, Australia şi Brazilia.

Richard Grenell a mai precizat că Washingtonul se așteaptă ca UE să joace un rol pentru a aduce Iranul la masa negocierlor, în contextul retragerii SUA din acordul nuclear semnat în 2015.