Liderul Iranului a dezvăluit miercuri o scrisoare privată trimisă recent de președintele Donald Trump unor state din Orientul Mijlociu, ridicând semne de întrebare legate de modul în care Ayatolahul Ali Khamenei a ajuns în posesia datelor din corespondența privată dintre Casa Albă și statele respective, scrie Washington Post.

Foto:

La o zi după ce Trump a anunțat retragerea din acordul nuclear semnat în 2015, Khamenei a spus pe twitter că știe că președintele american le-ar fi scris o scrisoare statelor din regiune în care le cerea să fie mai active. ”Am cheltuit 7 trilioane și trebuie să faceți ceva în schimb”, a susținut liderul Iranian că ar fi spus Trump.

Comentariile păreau a fi îndreptate către statele din Golful Persic, cum ar fi Arabia Saudită sau Emiratele Arabe Unite, aliați ai administrației Trump, alături de Israel, una dintre vocile cele mai critice ale acordului nuclear.

Scrisoarea nu a fost asumată public de Casa Albă, iar un purtător de cuvânt al consiliului național de securitate a spus că nu poate face comentarii legate de corespondența președintelui. În schimb, un oficial al administrației care a dorit să-și păstreze anonimatul a confirmat faptul că președintele ar fi trimis o scrisoare aliaților din Golful Persic.