Mii de persoane au folosit hashtag-ul #Tamam (traducere: suficient, destul) pe Twitter, după ce președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că se va da la o parte dacă populația va spune că este "suficient", informează Reuters șiABC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Tamam" a devenit marți cel mai folosit cuvânt pe Twitter, după ce președintele Erdogan, aflat la putere în ultimii 15 ani, a spus că se va da la o parte "dacă oamenii spun că este suficient".

Mai mult de 480.000 de mesaje care conțin cuvântul "tamam" au fost postate în orele următoare anunțului făcut de liderul turc.

Trei dintre rivalii lui Erdogan - Meral Aksener, Muharrem Ince și Temel Karamollaoglu - s-au alăturat mișcării, iar mesajele lor au fost redistribuite de peste 10.000 de ori.

La ora actuală, peste un milion de persoane au folosit hashtag-ul #tamam pe rețelele de socializare.

Tayyip Erdogan a convocat alegeri anticipate pe 24 iunie, cu mai mult de un an înainte de termenul normal.Președintele turc și-a dezvăluit profesiunea de credință pentru alegeriși a promis duminică (6 mai) să lanseze noi operațiuni militare și să ridice Turcia la rangul de "putere globală".