Japonia și Coreea de Nord ar trebui să înceapă discuțiile pentru a normaliza relațiile dintre cele două țări și pentru a contribui la pace și stabilitate în regiune, a declarat luni președintele sud-coreean, Moon Jae-in, citat de Reuters.

Kim Jong Un si Moon Jae InFoto: KCNA

"Sunt de părere că dialogul dintre Japonia și Coreea de Nord ar trebui reluat", a spus Moon pentru ziarul japonez Yomiuri.

"Dacă relațiile dintre Japonia și Coreea de Nord vor fi normalizate, acest lucru ar contribui în mare măsură la instaurarea păcii", a mai spus liderul Coreii de Sud.

În cadrul summitului Coreea de Nord-Coreea de Sud de luna trecută, ambele părți au convenit să lucreze la denuclearizare. Kim Jong-un a declarat, în timpul întâlnirii cu omologul său sud-coreean, că este "pregătit oricând pentru un dialog cu Japonia".

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea guvernului japonez, care a numit programele de arme nucleare și de rachete de la Phenian cea mai mare amenințare la adresa securității cu care se confruntă Japonia de la cel De-al Doilea Război Mondial.