O adolescentă din India lupta luni pentru a rămâne în viață, după ce a fost violată, stropită cu benzină și arsă, a anunțat poliția locală, un al doilea incident de acest tip în câtva zile în această țară din Asia de Sud, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Fata a suferit arsuri de gradul I pe 70% din corp", a declarat Shailendra Barnwal, un polițist din districtul Pakur în statul izolat Jharkhand (est).

Forțele de ordine au arestat un tânăr de 19 ani care trăia în același cartier cu victima în vârstă de 17 ani.

Acest atac a avut loc vineri, în aceeași zi și în aceeași regiune unde un fapt similar a scandalizat opinia publică și unde victima unui viol a murit după ce a fost arsă de vie.

În acest incident, principalul suspect și șeful satului unde au avut loc faptele au fost arestați duminică iar familia victimei de 16 ani a fost plasată sub protecția poliției.

Tânăra din districtul Chatra a fost răpită joi în timp ce familia sa asista la o nuntă, fiind violată într-o pădure.

Rudele sale au reclamat faptele la consiliul înțelepților din sat, care a ordonat vineri celor doi acuzați să efectueze o sută de abdominale și să plătească o amendă de 50.000 de rupii (750 de dolari).

Furioși în fața acestei sentințe, suspecții i-au bătut pe părinții fetei și au dat foc la casa acestora, în condițiile în care fata se afla în clădire.

Aceste drame intervin în ciuda înăspririi legilor în materie de viol.

Guvernul a introdus recent pedeapsa cu moartea pentru violurile asupra minorilor sub 12 ani, după violarea în grup a unei fetițe musulmane de 8 ani în Kathua, în statul Jammu și Cașemir (nord), de către săteni hinduși.

Circa 40.000 de violuri au fost semnalate în India în 2016, dar numărul lor este mult mai mare din cauza tăcerii de care sunt înconjurate aceste crime într-o societate puternic patriarhală.