Doi mineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi doi erau căutaţi duminică după un cutremur care a avut loc sâmbătă în mina Zofiowka din Silezia, în sud-estul Poloniei, a făcut cunoscut conducerea minei, relateazăAgerpres, care citează AFP.

drapelul PolonieiFoto: Wikipedia

Duminică, echipele de salvare au recuperat şi au adus la suprafaţă corpurile fără viaţă a doi mineri, a declarat presei managerul societăţii JSW care exploatează mina, Daniel Ozon. "Am putut identifica al doilea miner găsit (duminică).

Am mers să văd familiile pentru a le informa despre acest lucru", a spus el, subliniind că luni vor fi făcute teste ADN pentru a identifica primul miner găsit.

Potrivit lui Ozon, echipele de salvare au găsit lângă corpul minerului identificat un mesaj pe care îl scrisese soţiei lui.

Echipele de salvare încercau duminică seară să ajungă la ceilalţi trei mineri blocaţi sub pământ. "Facem totul pentru a-i găsi cât mai repede posibil", a declarat Daniel Ozon.

Peste 200 de persoane participau la operaţiuni şi încercau să ajungă la cei dispăruţi pe două culoare diferite.

Cutremurul, cu magnitudinea 3,42 potrivit Oficiului polonez al minelor, a avut loc sâmbătă la orele 11.00 (09.00 GMT) la o adâncime de 900 de metri şi a fost resimţit la suprafaţă de locuitorii oraşului.