Vameşii vietnamezi au confiscat 3,3 tone de solzi de pangolin -considerat cel mai traficat animal din lume - a informat agenţia de presă VNA, citată de DPA șiAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Responsabilii vamali din Portul Saigon al oraşului Ho Şi Min au descoperit solzii de pangolin într-un container expediat din Nigeria cu destinaţia Cambodgia, potrivit sursei citate.

Pangolinii sunt vânaţi şi pentru carnea şi solzii lor în Asia şi Africa, traficul fiind alimentat în special de cererea din China şi Vietnam, potrivit organizaţiilor pentru drepturile animalelor.

În timp ce carnea de pangolin este considerata o delicatesă, solzii se fosesesc în medicina tradiţională chineză pentru tratarea unor afecţiuni, printre care astmul şi artrita.

Pangolinul este declarat animal protejat începând din septembrie 2016 prin Convenţia internaţională privind comerţul cu specii ameninţate cu dispariţia (CITES).

El a ''câştigat'' titlul de neinvidiat de cel mai traficat mamifer din lume, circa un milion de pangolini fiind capturaţi în ultimii zece ani în pădurile din Asia şi Africa.