Un grup de militanţi, inclusiv atacatori sinucigași, a luat cu asalt, miercuri, sediul comisiei electorale libiene de la Tripoli, ucigând cel puțin 12 persoane și dând foc clădirii, au declarat oficialii libieni, relatează Reuters. Statul Islamic a revendicat atacul.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Surse medicale au anunţat că au fost ucise cel puţin 12 persoane şi alte şapte au fost rănite.

Forțele de securitate s-au angajat într-un schimb de focuri cu militanții într-o încercare de a recâștiga controlul asupra sediului, a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei, Khaled Omar, care a părăsit clădirea împreună cu alți angajați înainte ca atacul să se desfășoare.

Atacul nu a fost revendicat încă, dar se pare că a fost un efort de a sabota organizarea alegerilor în Libia la sfârșitul acestui an, alegeri care reprezintă o parte a încercării Națiunilor Unite de a unifica și stabiliza țara.

Comisia a înregistrat recent aproape un milion de noi votanți pe toata suprafața Libiei, deși nu a fost stabilită nicio dată pentru alegeri.

”Am văzut doi atacatori sinucigași... strigau Allahu Akbar”, a spus Omar.

”Un atacator s-a detonat în interiorul sediului, iar ceilalți au dat foc clădirii”, a mai spus acesta.

Printre victime se numără trei angajați ai Comisiei și patru membri ai forțelor de securitate, potrivit lui Khaled Omar. Ministrul Sănătății a spus că bilanțul morților se ridică la 11 și că există și doi răniți.