Aeroportul Changi din Singapore testează un sistem de recunoaștere facială care speră că va accelera procesul de trecere a pasagerilor și va înlocui verificarea clasică a pașaportului, informeazăBBC.

Recunoastere facialaFoto: Captura YouTube

Sistemul extinde utilizările existente ale sistemului inteligent de identificare și examinează modalitățile prin care poate înlocui verificarea clasică a pașaportului.

O utilizare a acestui sistem de recunoaștere facială ar putea fi identificarea mai rapidă a pasagerilor care au pierdut ultimul apel de îmbarcare pentru zborul lor.

"Avem o mulțime de plângeri referitoare la călători care au pierdut zborurile, deci o posibilă utilizare la care ne putem gândi este că ne-ar ajuta să detectăm și să găsim oamenii care se află deja în avion", a declarat șeful departamentului de informații al aeroportului Changi, Steve Lee.

Acesta a mai spus că aeroportul lucrează cu mai multe companii și intenționează să obțină recunoașterea facială în cel mult un an. Cel mai nou terminal din aeroportul Changi, T4, utilizează deja recunoașterea facială pentru auto check-in, îmbarcare și bagaje.

Ce înseamnă acest lucru? Mai puține cozi.