Fotografiile realizate de un fotograf Reuters arată că stejarul plantat săptămâna trecută de către Donald Trump și Emmanuel Macron la Casa Albă a dispărut, relateazăThe Guardian.

Stejar plantat de Macron si TrumpFoto: Captura YouTube

Stejarul a fost cadoul cu care președintele francez, Emmanuel Macron, s-a prezentat la Washington, cu ocazia vizitei de stat pe care a făcut-o săptămâna trecută.

Copacul provine din Belleau Wood, situată la nord-est de Paris, unde peste 1.800 de americani au murit într-o luptă sângeroasă care a avut loc în anul 1918.

"Acum 100 de ani, soldații americani s-au luptat în Franța, la Belleau, pentru a ne apăra libertatea. Acest stejar (darul meu pentru Donald Trump), va fi un memento al acestor legături care ne leagă", a spus Macron într-o postare pe Twitter.

Cei doi lideri au plantat arborele la începutul săptămânii trecute, folosind lopeți de aur, în timp ce soțiile acestora priveau de pe margine.

Imaginile publicate de un fotograf Reuters arată că stejarul a dispărut între timp, lăsând în urmă doar o porțiune de iarbă îngălbenită.

Casa Albă nu a oferit încă nicio declarație.