Conturi rusești de Twitter au ”pompat” mesaje în sprijinul Partidului Laburist din opoziție în încercarea de a influența alegerile britanice de anul trecut, potrivit noilor cercetări, relatează Reuters.

LondraFoto: timeout.com

Studiul efectuat de Universitatea Swansea și Sunday Times a constatat că aproximativ 6.500 de conturi automate (boți) au trimis mesaje care lăudau pe liderul opoziției, Jeremy Corbyn, și politicile sale în etapele finale ale alegerilor.

De asemenea, mesajele o atacau pe Theresa May, pentru că a refuzat să participe la dezbateri electorale televizate și au criticat-o pentru reducerea personalului din poliție.

Studiul a constatat că nouă mesaje din 10, provenite de la respectivele conturi, susțineau Partidul Laburist. În schimb, nouă din 10 mesaje despre conservatori au fost ostile.

"Aceste noi revelații sunt extrem de ingrijorătoare", a declarat ministrul Culturii, Matt Hancock. "Este absolut inacceptabil ca orice națiune să încerce să intervină în alegerile democratice ale unei alte țări".

Guvernul britanic a acuzat Rusia de amestec în alegerile din întreaga lume, dar a negat că Rusia a intervenit cu succes în alegerile britanice.