Aviaţia israeliană a anunţat că a efectuat un raid, vineri seara, asupra principalului port din Fâşia Gaza, iar conducători palestinieni evocă un atac cu drone care a avariat două nave fără să facă victime, relatează AFP, potrivit News.ro.

Fasia GazaFoto: Captura YouTube

Ar putea fi vorba despre primul atac efectuat de aeronave israeliene asupra acestui teritoriu după războiul din 2014, între Israel şi forţe paramilitare palestiniene.

Dronele au ”vizat două nave în portul Gaza”, a anunţat într-un comunicat Ministerul de Interne din Fâşia Gaza, deţinut de Hamas.

La rândul său, armata israeliană a anunţat că aviaţia sa a ”vizat şase ţinte militare aparţinând forţelor navale ale organizaţiei teroriste Hamas în Fâşia Gaza”.

Ea nu a precizat în comunicat în ce loc au avut aceste atacuri.

Martori au povestit că pagube importante au fost cauzate unui număr de două nave, în timp ce forţe de securitate din cadrul Hamas au împiedicat jurnalişti să se ducă la faţa locului.

Trei palestinieni au fost ucişi vineri în tiruri, de către militari israelieni, în Fâşia Gaza, de-a lungul barierei israeliene, unde o mişcare de contestare masivă - intitulată ”marele marş al reîntoarecrii” - a început pe 30 martie.