Serviciul Federal rus de Securitate (FSB, fostul KGB) a anunţat vineri că a dejucat un plan al organizaţiei Statul Islamic (SI) privind comiterea unei serii de atacuri de mare amploare în zona Moscovei, unde se vor desfăşura meciurile Campionatului Mondial de Fotbal din vara acestui an, relatează Agerpres, citând Reuters.

Luptator din Statul IslamicFoto: Captura YouTube

Serviciul rus de securitate internă a afirmat că întrerupt activitatea unei celule "în adormire" formată din patru membri ai Statului Islamic care primeau instrucţiuni de la cineva din Siria prin serviciul de mesagerie Telegram.

FSB nu a oferit detalii cu privire la momentul în care atacurile ar fi urmat să fie comise sau obiectivele precise vizate de islamişti.

Rusia, a cărei armată ajută guvernul de la Damasc să lupte împotriva forţelor rebele siriene, găzduieşte Campionatul Mondial de Fotbal în perioada 14 iunie-15 iulie şi şi-a sporit măsurile de securitate.

Membrii celulei proveneau din Siberia, a afirmat FSB într-un comunicat. 20 de persoane au fost reţinute într-o operaţiune specială a forţelor de securitate în oraşul Novîi Urengoi, la 2.300 km nord-est de Moscova.

În urma percheziţiilor au fost descoperite materiale de propagandă a Statului Islamic, a precizat FSB.