Cunoscutul actor si comediant, Bill Cosby, în vârstă de 80 de ani, a fost condamnat joi pentru că a drogat și a molestat o femeie, în unul dintre primele procese în care a fost judecată o celebritate din industria de divertisment după apariția mișcării #MeToo, scrie The Morning Call.

Bill CosbyFoto: Google

Cosby riscă până la 10 ani de închisoare pentru fiecare dintre cele trei capete de acuzare de agresiune sexuală. Este probabil să primească o pedeapsa mai mică, însă, chiar și o astfel de pedeapsă, l-ar putea face să isi găsească sfîrșitul după gratii.

Juriul, format din șapte bărbați și cinci femei, a ajuns la concluzia că Andrea Constand, angajată la Universitatea Temple, a fost agresată de Bill în 2004, în casa lui din Philadelphia.

Verdictul a avut loc după o nouă procedură de judecată, ce a durat două săptămâni, în care procurorii au pus alte cinci femei pe stand, care au mărturisit că Bill, căsătorit de 54 de ani, le-a drogat și le-a abuzat. Una dintre acele femei l-a întrebat printre lacrimi: " Îți amintești, nu-i așa, domnule Cosby?"

Bill Cosby este un actor, comediant, producător de teleiziune și muzician ce a apărut, în 1969 în propriul serial, "The Bill Cosby Show"