Kim Jong-un va deveni vineri primul lider nord-coreean de la finalul Războiului din Coreea (1950-1953) care va trece linia de demarcație militară care separă cele două Corei, informeazăBBC.

Kim Jong UnFoto: Captura YouTube

Kim Jong-un se va întâlni cu omologul sau sud-coreean, Moon Jae-in, de cealaltă parte a demarcației la ora locală 09:30 (00:30 GMT). Fiecare va fi însoțit de către o gardă de onoare până la Casa Păcii -localizată în partea de sud a frontierei militarizate intercoreene-, unde va avea loc summitul istoric.

Discuțiile dintre cele două Corei se vor concentra pe ultimele declarații ale Nordului, carea anunțat sâmbătă că este dispus să renunțe la armele nucleare.

Seulul, însă, a avertizat că un consens asupra acestui lucru va fi o procedură "dificilă", întrucât tehnologia nucleară din Coreea de Nord a evoluat atât de mult de la ultimele discuții dintre cele două părți.

Seulul a anunțat că după ceremonia de bun-venit și o discuție informală, la ora locală 10:30 (01:30 GMT) va începe prima rundă de discuții din cadrul summitului.