Israelul a anulat proiectul de a expulza aproximativ 40.000 de imigranți sosiţi la începutul anilor 2000 din Eritreea și din Sudan. După obiecțiile Curții Supreme, guvernul a scris o scrisoare de răspuns care explică faptul că expulzarea în masă „nu mai este pe ordinea de zi “ a guvernului. Cu toate acestea, autorităţile vor încerca să convingă o mare parte din migranții să „plece de bună voie“ din țară, potrivit Rador, care citează La Stampa.

Foto:

Sunt prevăzute stimulente în numerar și posibilitatea de relocare în țări africane precum Uganda și Rwanda. În urmă cu două săptămâni, primul-ministru Benjamin Netanyahu a ajuns la un acord cu ONU pentru relocarea a aproximativ 14.000 de migranți în Europa și Canada, precum și acordarea de permise de muncă pe o perioadă cinci ani. Însă acordul a fost respins de țările europene, inclusiv de Italia, și a fost mai întâi înghețat, iar apoi anulat.

Cei mai mulţi dintre migranții africani au intrat prin granița cu Egiptul, care a fost sigilată apoi printr-o barieră şi trăiesc în principal în suburbiile sudice ale oraşului Tel Aviv, în condiții precare.