În timp ce Coreea de Nord și Coreea de Sud se pregătesc pentru primul summit între cele două regiuni care are loc în ultimii 10 ani, mulți sud-coreeni și-au redus așteptările pe care le aveau de la summiturile precedente, sperând mai mult la pace decât la o reunificare rapidă, relatează Reuters.

Kim Jong un a primit o noua titulaturaFoto: Captura YouTube

Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, țintește la pace, scop pe care presa internațională l-a numit mult mai pragmatic decât o reunificare rapidă.

Moon se va întâlni cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, vineri, atunci când este programat summitul dintre cele două Corei. Ultimul summit dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord a avut loc în anul 2007.

Pentru mulți sud-coreeni ideea de unificare a devenit un scop îndepărtat. Războiul coreean sângeros, deceniile de provocări și amenințări militare și armele nucleare au creat diviziuni profunde.

La un alt nivel, Sudul a devenit a patra cea mai mare economie din Asia, lăsând mulți sud-coreeni cu impresia că ar avea mai mult de pierdut din orice înțelegere cu Nordul sărac.

Nu a fost posibilă o evaluare a modului în care oamenii din Coreea de Nord percep acest summit, însă ziarul Rodong Sinmun a raportat săptămâna trecută că există o "dorință puternică de reunificare" și l-a descris pe Kim ca fiind "omul extraordinar care preia frâiele istoriei".