Liderul Ceceniei, Ramzan Kadyrov, a apărat încă o dată, marți, poligamia, interzisă în Rusia, adăugand că aceasta practică nu a dispărut niciodată din țara sa, "chiar și în epoca URSS", scrie AFP.

Ramzan Kadyrov, presedintele CecenieiFoto: kremlin.ru

"Nu eu trebuie să dau permisia, Allah ne autorizează să avem patru femei", a declarat, la televiziunea publică Rossia-24, liderul cecen, care conduce cu o mână de fier această mică republică musulmană rusească din Caucaz, din 2007.

"Din totdeauna, chiar și în epoca cea mai dură a URSS, luam a doua, a treia și a patra femeie. Este imposibil să ni se interzică", a adăugat Kadyrov.

Tată a cinci copii, Ramzan Kadyrov a mai apărat și în trecut poligamia, în ciuda legilor rusești care o interzic, deoarece, potrivit acestuia, există "mai multe femei decât bărbați. Și ele trebuie să-și găsească toate locul în viață".

Protejat al lui Vladimir Putin, pe care îl elogiază frecvent, Ramzan Kadyrov a proclamat în mai multe rânduri că legea islamică este superioară "legilor federației Rusiei".

În mai 2015, acesta a apărat public căsătoria foarte mediatizată a unuia dintre apropiații săi, deja căsătorit, cu o cecenă de 17 ani, care a provocat numeroase critici în Rusia.