Liderul nord-coreean și-a exprimat "durerea profundă" în urma unui accident grav care a ucis 32 de chinezi și patru nord-coreeni, relateazăBBC. Kim Jong-un a vizitat persoanele internate în spital și s-a interesat de tratamente.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu mai puțin de32 de cetățeni chinezi și-au pierdut viața într-un grav accident care a avut loc luni, în Coreea de Nord,potrivit ministerului de externe chinez. Purtătorul de cuvânt al ministerului, Lu Kang, a precizat că alți patru cetățeni nord-coreeni au murit în accidentul în care a fost implicat un autobuz cu turiști.

Tragedia s-a produs în provincia Hwanghae, situată în nordul țării.

Pentru mass-media din Coreea de Nord, care este strict controlată, este foarte rară raportarea unor știri negative, iar recunoașterea accidentului de către Kim Jong-un este și mai neobișnuită.

"(Kim Jong-un) a spus că accidentul a provocat o durere amară în inima sa. Acesta nu și-a putut controla durerea la gândul familiilor care și-au pierdut rudele", a raportat agenția de presă KCNA.

Liderul nord-coreean a vizitat persoanele internate în spital, unde s-a interesat personal de tratamente. Kim Jong-un a vizitat, de asemenea, ambasada chineză de la Phenian, unde s-a întâlnit cu ambasadorul chinez în Coreea de Nord, Li Jinjun, căruia "i-a prezentat sincere condoleanțe".

China reprezintă principalul aliat politic al peninsulei nord-coreene și cel mai important partener comercial.