Fostul președinte american, George H.W. Bush, se află spitalizat din cauza unei infecții pe care a contractat-o a doua zi după înmormântarea soției sale, Barbara Bush, anunțăBBC.

George Bush alaturi de tatal sauFoto: Reuters

Mass-media americană a raportat că fostul președinte se află la terapie intensivă. Un purtător de cuvânt al familiei Bush a declarat că acesta a contractat o infecție care s-a răspândit rapid în sânge, însă că "răspunde tratamentelor".

Bush, în vârstă de 93 de ani, a fost internat într-un spital din Houston duminică dimineața. George H.W.

Conform unei surse apropiate fostului preşedinte, Bush a fost internat la spital cu o infecţie care ar putea duce la sepsis, boală care poate fi fatală. Conform sursei, Bush s-ar afla într-o stare critică, scrie news.ro.

Sursa a adăugat că tensiunea lui Bush continua să scadă şi au existat momente în care nu se ştia dacă va supravieţui dar că între timp, starea lui a devenit stabilă. Dar, având în vedere vârsta sa şi infecţia, este o situaţie foarte serioasă, a explicat sursa.

Bush a dezvăluit acum câţiva ani că suferă de o formă a bolii Parkinson şi din această cauză nu se mai poate deplasa, aşa că se foloseşte de un scaun cu rotile sau un scuter.

Bush a fost președintele SUA între anii 1989 și 1993, iar fiul său, George W. Bush a ocupat aceeași funcție.

Barbara Bush, singura femeie care și-a văzut atât soțul, cât și fiul în funcția de președinte, a murit marțea trecută.

Cuplul a aniversat recent 73 de ani de căsnicie.

"Avem credința că este în Ceruri și știm că viața va continua, așa cum ar fi dorit ea. Așa că tăiați familia Bush de pe lista îngrijorărilor, a declarat fostul președinte", după moartea soției sale.