Căsătoria în cazul persoanelor de același sex a fost adoptată acum cinci ani. De atunci, mai mult de 40.000 de cupluri de persoane de același sex s-au căsătorit, reprezentând 3,5% din numărul total al căsătoriilor, potrivitLe Monde.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe 23 aprilie 2013, legea care autorizează căsătoria între persoane de același sex a fost adoptată de Adunarea Națională după săptămâni de proteste intense. În ultimii cinci ani, cuplurile de același sex au putut să se căsătorească și să adopte copii.

În 2017, au fost "sărbătorite" 7.000 de căsătorii între persoane de același sex. Din 2013, peste 40.000 de cupluri de sex masculin și feminin s-au căsătorit, potrivit INSEE. După inregistrarea unui numar record in 2014, numărul căsătoriilor între persoane de același sex pare să se stabilizeze. Acestea reprezintă doar 3% din totalul căsătoriilor din Franța.

În plus, nu toate departamentele oficiaza la fel de multe casatorii intre persoane de același sex, ci proporțional cu populația lor. Astfel, cu excepția Mediteranei, cuplurile homosexuale se casatoresc in numar proportional, mai mult in vest decat in est.