Cel mai înalt responsabil politic al rebelilor din Yemen, Saleh al-Sammad, a fost ucis de o lovitură aeriană atribuită de insurgenți coaliției militare conduse de Arabia Saudită, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este vorba de o lovitură dură pentru rebelii Houthis care luptă împotriva puterii yemenite susținută din martie 2015 de această coaliție militară condusă de Arabia Saudită.

Într-un comunicat difuzat de agenția de presă Saba, rebelii Houthis au afirmat că Sammad, șeful Consiliului politic suprem al rebeliunii, a „cazut martir” în 19 aprilie în urma unei lovituri aeriene asupra provinciei Hodeida (vest).

La începutul lui aprilie, Saleh al-Sammad a proclamat 2018 "anul balistic prin excelență”, o aluzie la rachetele lansate către regatul saudit de rebeli.

Din noiembrie, rebelii Houthis au lansat mai multe rachete balistice împotriva Arabiei Saudite, care au fost interceptate însă de apărarea antiaeriană.

Liderul suprem al rebelilor Houthis este Abdel Malek al-Houthi, care nu apare însă decât foarte rar în public și cultivă imaginea unui lider spiritual.