O găleată cu lături a fost vărsată peste un băiat și o fată care au fost prinși singuri în casă, fără a fi căsătoriți. Este cel mai recent incident din provincia indoneziană Aceh, unde localnicii au început să aplice singuri legea islamică, sharia, scrie The Guardian. Cei doi tineri au fost aduși în curtea moscheii, unde au fost umiliți în public.

tineri udati cu laturi in IndoneziaFoto: Captura YouTube

Zeci de localnici, copiii, adolescenți și oameni în toată firea stăteau și priveau cum cuplul dintr-un sat al provinciei Aceh stătea pe marginea unui puț, iar un tânăr turna cu găleata apă menajeră uzată în capul îndrăgostiților.

În momentul în care Roswati a ajuns acasă, 70 de persoane se strânseseră pentru a privi cum fiul său și prietena lui erau umiliți public.

”Se uitau acolo la ei de parcă ar fi fost hoți”, a spus mama băiatului, Roswati. ”I-am întrebat: de ce ați făcut asta?, iar ei mi-au spus: Așteaptă până când vă ardem casa”, a adăugat femeia.

Roswati și soțul său, ambii agricultori, erau în vizită la niște prieteni, lăsându-l pe fiul lor, Mauzalin, în vârstă de 24 de ani, împreună cu prietena lui, Shriley, în vârstă de 19 ani, acasă. Lui Roswati i s-a cerut de către autorități să plătească pentru rușinea pe care fiul său a adus-o satului Acesta a refuzat, iar familia a fost forțată să părăsească satul.

În Aceh este interzis ca două persoane de sex opus, mature și care nu sunt rude să stea singure intr-un loc izolat, pentru că ar fi indecent, potrivit legii islamice, sharia.

Această ”indecență” este pedepsită cu biciuirea și o amendă de până la 508 lire, însă de data aceasta nu polițiștii au intervenit, ci oamenii de rând.

Propriu-zis, un tânăr a intrat în casă peste ei, le-a cerut îndrăgostiților buletinele și i-au forțat să vină în centrul orașului.

”Este o infecție”

În luna martie, au fost patru astfel de cazuri doar în capitala provinciei Aceh și în împrejurimi. Cetățenii au luat legea sharia în mâini și s-au transformat în judecători, arestând și umilind oamenii care ar fi încălcat morala islamistă.

Câteva cupluri necăsătorite, doi studenți suspectați că sunt homosexuali și o femeie transgender au fost asaltați de localnici și dați pe mâna poliției sharia. Cinci sunt încă în custodia poliției în așteptarea procesului.

Anul trecut doi bărbați homosexuali au fost biciuiți de 83 de ori pentru că au făcut sex.

Kamal Fasya, antropolog la Universitatea Malikussaleh din Aceh, a spus că ”este ca o infecție contagioasă” și că se întâmplă din nou și din nou, iar autorii acestor acțiuni sunt în special tineri fără educație.

Există plângeri că legea sharia nu este respectată în mod egal și constant, mai ales de către politicieni și figurile importante. Aceștia plătesc în general, pentru a scăpa de acuzații.